Κλασικά παρασκευασμένο πέστο αλά Τζενοβέζε, προερχόμενο από την ιταλική περιοχή της Λιγουρίας – σταυροδρόμι και σημείο συνάντησης πολλών πολιτισμών από την αρχαιότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συνταγή του περιλαμβάνει τόσα πολλά διαφορετικά στοιχεία – βασιλικό και ελαιόλαδο από την Ιταλία, κουκουνάρια από την Ινδία, αλάτι από τη θάλασσα. Φτιαγμένο από απλά υλικά με έντονες νότες βασιλικού.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια – 1236 kJ/299 kcal
Λιπαρά – 28 g
εκ των οποίων κορεσμένα – 4.6 g
Υδατάνθρακες – 7.3 g
εκ των οποίων σάκχαρα – 3.2 g
Πρωτεΐνες – 3.5 g
Αλάτι – 1 g
Συστατικά:
Βασιλικός* (35,7%), ηλιέλαιο*, νερό, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο* (10,6%), κάσιους*, παρμεζάνα* (2,6%) (γάλα, αλάτι, πυτιά), άμυλο πατάτας*, ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο*, αλάτι, τυρί πεκορίνο (γάλα, αλάτι, πυτιά), κουκουνάρι*, σκόρδο*, ρυθμιστής οξύτητας: γαλακτικό οξύ
* συστατικά βιολογικής γεωργίας
Αποθήκευση:
Σε δροσερό, ξηρό μέρος. Μετά το άνοιγμα, να φυλάσσεται στο ψυγείο και να καταναλωθεί μέσα σε λίγες ημέρες.
Πληροφορίες για αλλεργιογόνα:
* Περιέχει κάσιους
* Περιέχει γάλα
Προέλευση:
Ιταλία
130 γρ.