Μπορείτε να κατεβάσετε το Πιστοποιητικό Βιολογικών Προϊόντων από ΕΔΩ (απαιτείται Adobe PDF Reader).
Το μπαχάρι , γνωστό και ως πιμέντο, είναι ένα μπαχαρικό που παρασκευάζεται από τους αποξηραμένους άγουρους καρπούς του αειθαλή δέντρου Πιμέντα. Προέρχεται από την Τζαμάικα και μεταφέρθηκε στην Ευρώπη από τους Ισπανούς, οι οποίοι το μπέρδεψαν με το πιπέρι. Έχει πολύπλοκο άρωμα που θυμίζει κανέλα, γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο και χαρακτηριστική πιπεράτη γεύση.
Τρόπος χρήσης:
Στα μέρη μας χρησιμοποιείται συχνότερα σε τουρσιά, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο το προσθέτουν σε διάφορα γλυκίσματα, συμπεριλαμβανομένων των κέικ. Συνδυάζεται καλά με άλλα μπαχαρικά.
Διατροφική αξία ανά 100 g
Ενέργεια - 1290kJ/308kcal
Λιπαρά - 8,7 g
εκ των οποίων κορεσμένα - 3,1 g
Υδατάνθρακες - 50,5 g
εκ των οποίων σάκχαρα - 0,2 g
Πρωτεΐνες - 6,1 g
Αλάτι - 0,2 g
Προσοχή:
Το Μπαχάρι αντενδείκνυται εάν έχετε χρόνιες παθήσεις του πεπτικού συστήματος, εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε ή εάν λαμβάνετε ειδικά φάρμακα.
Συστατικά:
Μπαχάρι σε σκόνη από βιολογική καλλιέργεια.
60 γρ.