Το μαύρο ρύζι, που ονομάζεται και αυτοκρατορικό, έχει σκούρο χρώμα και έντονη γεύση ξηρών καρπών. Το ιδιαίτερο χρώμα του οφείλεται στην παρουσία ανθοκυανών (χρωστικών ουσιών) στη σύνθεσή του.
Η σωστή προετοιμασία του μαύρου ρυζιού γίνεται σύμφωνα με ορισμένους κανόνες. Επειδή είναι πιο σκληρό από άλλες ποικιλίες ρυζιού, πρέπει να μουλιάσει για τουλάχιστον 7-8 ώρες. Με αυτόν τον τρόπο, ο χρόνος προετοιμασίας μειώνεται σημαντικά. Ταυτόχρονα, γίνεται ευκολότερο για τον οργανισμό να επεξεργαστεί και να απορροφήσει το ρύζι. Συνδυάστε σωστά τα υπόλοιπα υλικά του φαγητού, καθώς θα πάρουν το χαρακτηριστικό μοβ χρώμα που χρωματίζει το ρύζι το νερό στο οποίο μαγειρεύεται. Το ίδιο το ρύζι έχει έντονο άρωμα ξηρών καρπών και μια διακριτική γλυκιά γεύση.
Τρόπος χρήσης:
Για σαλάτες, συνοδευτικά πιάτα, σούσι, χυλούς και κυρίως πιάτα. Συνδυάζεται καλά με φρούτα, λαχανικά και θαλασσινά.
Σε ένα κατάλληλο σκεύος, βάλτε 1 κούπα μαύρο ρύζι και 2 κούπες νερό. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 60 λεπτά ή μέχρι οι κόκκοι ρυζιού να μαλακώσουν εντελώς.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια – 1411kJ/337kcal
Λιπαρά – 1.9 g
εκ των οποίων κορεσμένα – 0 g
Υδατάνθρακες – 72 g
εκ των οποίων σάκχαρα – 1.2 g
Πρωτεΐνες – 7.5 g
Αλάτι – 0.02 g
Συστατικά:
Βιολογικό Μαύρο Ρύζι Nerone
500 γρ.