Ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης από τις ποικιλίες ελιάς Coratina και Cima Di Bitonto. Ελαιόδεντρα που καλλιεργούνται σε περιοχή της Ιταλίας η οποία είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με τον κανονισμό DOP – για προστατευόμενες περιοχές προέλευσης και σύμφωνα με τα πρότυπα βιολογικής γεωργίας. Οι καρποί συλλέγονται προσεκτικά από τα δέντρα στα τέλη του φθινοπώρου. Αφού συλλεχθούν, επεξεργάζονται με τη μέθοδο της ψυχρής εκχύλισης λαδιού για 24 ώρες και το προϊόν που προκύπτει φιλτράρεται και εμφιαλώνεται. Το ελαιόλαδο διαθέτει ελαιοπράσινο χρώμα με κίτρινες αποχρώσεις, φρουτώδες άρωμα και ισορροπημένη γεύση μεταξύ πικρού και πικάντικου, με έναν υπαινιγμό φρέσκων βοτάνων και αμυγδάλων.
Τρόπος χρήσης:
Για το καρύκευμα σούπας, ριζότο, κρέατος και ψητών λαχανικών.
Διατροφική αξία ανά 100 ml:
Ενέργεια – 3478 kJ/828 kcal
Λιπαρά – 92 g
εκ των οποίων κορεσμένα – 14 g
μονοακόρεστα – 68 g
πολυακόρεστα – 9.2 g
Υδατάνθρακες – 0 g
εκ των οποίων σάκχαρα – 0 g
Πρωτεΐνες – 0 g
Αλάτι – 0 g
Συστατικά:
Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
750 ml