Μπορείτε να κατεβάσετε το Πιστοποιητικό Βιολογικών Προϊόντων ΕΔΩ (απαιτείται Adobe PDF Reader).
Το άγριο κύμινο συνδέεται κυρίως με την κουζίνα της Γερμανίας και της Σκανδιναβίας, αλλά στην πραγματικότητα η καταγωγή του είναι από την Ασία. Προσδίδει ιδιαίτερη ζεστή, γλυκιά και ελαφρώς πικάντικη αίσθηση στα πιάτα που ετοιμάζονται με αυτό. Μερικές φορές αποκαλείται «άγριος γλυκάνισος» λόγω του έντονου αρώματός του, το οποίο θυμίζει γλυκάνισο. Συχνά συγχέεται με το κύμινο, ένα άλλο μπαχαρικό της ίδιας οικογένειας, το οποίο όμως είναι μεγαλύτερο, ανοιχτότερο και έχει πιο έντονο άρωμα από το άγριο κύμινο.
Τρόπος χρήσης:
Για να διατηρηθεί το άρωμα και η γεύση του, οι σεφ καβουρδίζουν απαλά τους σπόρους σε χαμηλή φωτιά και τους αλέθουν λίγο πριν τους χρησιμοποιήσουν. Λόγω της έντονης γεύσης και αρώματός του, μια μικρή ποσότητα του μπαχαρικού - μεταξύ 1/2 και 1 κουταλάκι του γλυκού είναι αρκετή για τον αρωματισμό των φαγητών που απαιτούν ελαφρώς πικάντικη γεύση. Χρησιμοποιείται στην παρασκευή διαφόρων αρτοσκευασμάτων, γλυκών, σούπες και λικέρ. Συνήθως προστίθεται σε παξιμάδια, ξινολάχανο και λάχανο τουρσί. Από τους σπόρους παρασκευάζεται και τσάι.
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενέργεια - 1515kJ/362kcal
Λιπαρά - 14.6 g
εκ των οποίων κορεσμένα - 0.6 g
Υδατάνθρακες - 15.6 g
εκ των οποίων σάκχαρα - 0.6 g
Πρωτεΐνες - 19.8 g
Αλάτι - 0 g
Συστατικά:
Σπόροι άγριου κύμινου από βιολογική γεωργία.
60 γρ.