Το φύτρωμα των σπόρων είναι εύκολο, σχεδόν αβίαστο. Αναπτύσσονται σε λίγες ημέρες, στο σπίτι, οποιαδήποτε εποχή του έτους. Οι βλαστοί παρέχουν μεγαλύτερες ποσότητες θρεπτικών συστατικών, σε μορφή που απορροφάται ευκολότερα από τον οργανισμό, σε σύγκριση με το ήδη ώριμο φυτό.
Το τριγωνέλλα προέρχεται από τη Μέση Ανατολή και ανήκει στην οικογένεια Κυαμοειδή. Οι Αιγύπτιοι φαραώ την χρησιμοποιούσαν κατά τη διάρκεια των ιερών εορτών τους, οι μοναχοί του Μεσαίωνα θεράπευαν με αυτήν ηπατικά προβλήματα, λοιμώξεις και κρυολογήματα. Στα βυζαντινά χρόνια, οι θηλάζουσες μητέρες τόνωναν με αυτήν την παραγωγή γάλακτος.
Εύκολα και γρήγορα βλαστήσιμη, η τριγωνέλλα έχει πικάντικη και έντονη γεύση και είναι ένα από τα κύρια συστατικά των ινδικών κάρυ. Παραδοσιακά, η τριγωνέλλα χρησιμοποιείται για την τόνωση της όρεξης. Η χημική της σύνθεση είναι παρόμοια με εκείνη του μουρουνέλαιου, γνωστού για την ευεργετική καθαριστική του δράση στο αίμα και τα νεφρά. Πλούσια πηγή βιταμίνης Ε, φωσφόρου, μαγνησίου, ψευδαργύρου και σιδήρου, τα φύτρα τριγωνέλλας είναι καλά για λοιμώξεις και καταστάσεις όπως η αναιμία.
Μούλιασμα: 8-12 ώρες
Ξέπλυμα: 2-4 φορές την ημέρα
Βλάστηση: 2-4 ημέρες
Ύψος: 2,5 cm έως 5 cm
Μέθοδος: συσκευή βλάστησης/βάζο
Τρόπος χρήσης:
Μουλιάστε τους σπόρους σε νερό σε θερμοκρασία δωματίου - η ποσότητα πρέπει να είναι αρκετή για να τους καλύψει. Μετά από 8-12 ώρες, ξεπλύνετε τα καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και απλώστε τα πλατιά σε σκεύος για φύτρες, όπως φαίνεται στη συσκευασία. Ξεπλένετε τους σπόρους 2-4 φορές την ημέρα μέχρι να βλαστήσουν πλήρως. Όταν τα ξεπλένετε, βεβαιωθείτε ότι έχουν στραγγίξει καλά, επειδή θα αρχίσουν να σαπίζουν/μουχλιάζουν αν υπάρχει υπερβολική ποσότητα νερού. Όταν είναι έτοιμα, μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο και να τα αποθηκεύσετε για λίγες ημέρες, και μετά να συνεχίσουν να αναπτύσσονται. Πριν την κατανάλωση, πλύνετε τις φύτρες όπως θα κάνατε με μια κανονική σαλάτα.
Το προϊόν μπορεί να περιέχει ίχνη δημητριακών, σόγιας και σιναπιού.
Περισσότερα προϊόντα της Bavicchi.
35 g