Η πανέλα είναι ένα είδος ζάχαρης που εξάγεται απευθείας από το ζαχαροκάλαμο. Η επεξεργασία γίνεται κυρίως με το χέρι, σύμφωνα με τεχνικές που χρησιμοποιούνται εδώ και γενιές. Για το λόγο αυτό, αυτή η καστανή ζάχαρη είναι φυσική, μη ραφιναρισμένη και μη λευκασμένη.
Η ίδια η γεύση της πανέλα θυμίζει καραμελωμένη ζάχαρη, αλλά χωρίς την πικρή νότα στην τελική επίγευση. Λόγω της μοναδικής διαδικασίας παραγωγής, πολλά από τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στο σιρόπι ζαχαροκάλαμου διατηρούνται. Οι τεχνίτες χρησιμοποιούν ειδικούς μύλους για την εξαγωγή του χυμού από το φυτό. Σταδιακά θερμαίνεται για να πήξει. Αυτό μετατρέπει το λευκό υγρό σε ένα πλούσιο, παχύρρευστο σιρόπι με καραμελένιο χρώμα. Στο τέλος της διαδικασίας χύνεται σε ειδικά καλούπια όπου στερεοποιείται. Τα μικρά τουβλάκια στα οποία διαμορφώνεται συσκευάζονται απευθείας ή αλέθονται σε λεπτή σκόνη.
Τρόπος χρήσης:
Αντικαθιστά με επιτυχία τη χρήση της παραδοσιακής λευκής ζάχαρης σε κέικ και επιδόρπια, στη γλύκανση ροφημάτων, σοκολάτας, γιαουρτιού, smoothies, ακόμη και σε μαρμελάδες και σιρόπια.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια – 1635kJ/385kcal
Λιπαρά – 0 g
εκ των οποίων κορεσμένα – 0 g
Υδατάνθρακες – 95.3 g
εκ των οποίων σάκχαρα – 94.8 g
Πρωτεΐνες – 0.5 g
Φυτικές ίνες – 0.8 g
Αλάτι – 0.004 g
Συστατικά:
Βιολογική καστανή ζάχαρη πανέλα
Προέλευση:
Περού/Νικαράγουα
500 γρ.