Οι αποξηραμένες ντομάτες μαριναρισμένες σε ελαιόλαδο και μπαχαρικά αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της μεσογειακής κουζίνας. Σε συνταγές, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο ως βάση για την παρασκευή πέστο όσο και ως κορυφαία νότα γεύσης του κύριου πιάτου. Έχουν μια χαρακτηριστική γλυκύτητα και χυμό μπύρας, που ταιριάζει καλά με μια ποικιλία από αλμυρά αρτοσκευάσματα, ριζότο και ψητό κρέας.
Οι συνταγές που ακολουθούν οι σεφ της Alce Nero παραμένουν πιστές στην πραγματική απλότητα των αρωμάτων του παρελθόντος. Οι ντομάτες που καλλιεργούνται για να φτιάξουν μια σειρά από γκουρμέ ιταλικές σάλτσες ωριμάζουν κάτω από τον ήλιο της περιοχής Emilia Romagna, που βρίσκεται στο δέλτα Po, γνωστή για τα τύρφη της. Περιλαμβάνονται ποικιλίες όπως το Coimbra, το Ercole και άλλα που έχουν υψηλά επίπεδα του αντιοξειδωτικού lipoken. Για να διατηρηθούν οι γεύσεις, τα αρώματα και οι θρεπτικές ιδιότητες των χρησιμοποιούμενων λαχανικών, η διαδικασία παραγωγής διαρκεί όχι περισσότερο από 12 ώρες - αυτή είναι η χρονική περίοδος για την οποία συγκομίζεται η καλλιέργεια, υποβάλλεται σε επεξεργασία σε χαμηλή θερμοκρασία παστερίωσης και συσκευάζεται.
Τρόπος χρήσης:
Στραγγίζετε τις αποξηραμένες ντομάτες από τη μαρινάδα και τις κόβετε σε λωρίδες. Προσθέστε σε σαλάτες με κεχρί, κινόα ή φαγόπυρο. Προετοιμάστε το πέστο των αποξηραμένων ντοματών προσθέτοντας σε ξηρούς καρπούς εμποτισμένους για αρκετές ώρες της επιλογής σας και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 g:
Ενεργειακή τιμή - 939 kJ / 226 kcal
Λίπος - 15 g
εκ των οποίων κορεσμένα - 1,9 g
Υδατάνθρακες - 15 g
εκ των οποίων σάκχαρα - 13 g
Πρωτεΐνη - 5,4 g
Αλάτι - 7 g
Συστατικά Βιολογικές αποξηραμένες ντομάτες σε ελαιόλαδο με μπαχαρικά:
Αποξηραμένες ντομάτες* (48%), ηλιέλαιο*, ψυχρό ελαιόλαδο* (12%), ξύδι μήλου μηλίτη*, αλάτι, ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο*, σκόρδο*, ρίγανη* (0,05%), πιπέρι*, μαϊντανός *
* συστατικά από τη βιολογική γεωργία
Αποστραγγισμένη ποσότητα - 160g
330g