Οι φακές του βουνού είναι μια ποικιλία της κοινής καφέ φακής. Έχει ευχάριστη και ήπια γήινη γεύση. Λόγω του λεπτού φλοιού των μικρών κόκκων της, η ποικιλία αυτή απαιτεί μικρότερο χρόνο μουλιάσματος. Είναι επίσης εξαιρετικά γρήγορη και εύκολη στην προετοιμασία. Η χαρακτηριστική τους γεύση και το άρωμά τους συνδυάζονται καλά με μπαχαρικά όπως σέλινο, σκόρδο, ρίγανη, μαύρο πιπέρι, πάπρικα, μαϊντανό, δάφνη, κουρκουμά, σπόρους μουστάρδας, κύμινο και κόλιανδρο.
Τρόπος χρήσης:
Μουλιάστε σε κρύο νερό για 1-2 ώρες (αυτό θα διευκολύνει το μαγείρεμα στη συνέχεια). Ξεπλύνετε και βράστε την σε νερό σε αναλογία 1:2 ή 1:3 – ανάλογα με την επιθυμητή πυκνότητα. Αλατίστε στο τέλος, καθώς η προσθήκη αλατιού στην αρχή θα επιβραδύνει το μαγείρεμα. Προσθέστε χυμό λεμονιού στα έτοιμα γεύματα – οι τροφές με βιταμίνη C (όπως τα εσπεριδοειδή) βοηθούν στην απορρόφηση του σιδήρου, στον οποίο οι φακές είναι πλούσιες.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια - 1545kJ/366kcal
Λιπαρά - 2.5 g
εκ των οποίων κορεσμένα - 0.3 g
Υδατάνθρακες - 54 g
εκ των οποίων σάκχαρα - 2.4 g
Φυτικές ίνες - 14 g
Πρωτεΐνες - 25 g
Αλάτι - 0.02 g
Συστατικά:
Βιολογικές φακές του βουνού
Προέλευση:
Ιταλία
400 γρ.