Μπορείτε να κατεβάσετε το βιολογικό πιστοποιητικό ΕΔΩ.
Οι νιφάδες ρυζιού είναι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση χωρίς γλουτένη για τα δημητριακά πρωινού. Παρασκευάζεται με πρώτο πλύσιμο και διαλογή του ρυζιού και στη συνέχεια με εμβάπτιση σε ζεστό νερό για 45 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο, οι ίδιοι οι κόκκοι γίνονται πιο επιδεκτικοί στην επεξεργασία. Μόλις το ρύζι μαλακώσει, πιέζεται μέχρι το επιθυμητό πάχος και οι νιφάδες που προκύπτουν αφήνονται να στεγνώσουν εντελώς. Στη συνέχεια περνούν από έναν άλλο περιστρεφόμενο κύλινδρο, ο οποίος τα συνθλίβει στο ίδιο περίπου μέγεθος.
Τρόπος χρήσης:
Περιχύστε με ζεστό νερό, γάλα ξηρών καρπών ή άλλο υγρό της επιλογής σας και περιμένετε μέχρι οι νιφάδες να φουσκώσουν. Μπορεί να καταναλωθεί μόνο του ή με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς, να προστεθεί σε μπισκότα και κράκερ ή να χρησιμοποιηθεί σε ενεργειακές μπάρες, ωμές γαρνιτούρες για γλυκά και άλλα ωμά επιδόρπια. Οι νιφάδες ρυζιού μπορούν να αλεστούν σε αλεύρι και να χρησιμοποιηθούν σε διάφορα αρτοσκευάσματα, όπως κρέπες και ψωμί.
Στην Ινδία, οι νιφάδες ρυζιού αποτελούν τη βάση του παραδοσιακού πιάτου poha – με σινάπι, κουρκουμά, τσίλι και κρεμμύδι.
Συστατικά:
Νιφάδες ρυζιού από βιολογική γεωργία
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενέργεια - 1476 kJ/ 353 kcal
Λιπαρά - 2.2 g
εκ των οποίων κορεσμένα - 0.1 g
Υδατάνθρακες - 75 g
εκ των οποίων σάκχαρα - 0.2 g
Πρωτεΐνες - 7.4 g
Αλάτι - 0.01 g
200 g