Το Κανελίνι (Cannellini) είναι μια ποικιλία λευκών φασολιών μεσαίου μεγέθους, γνωστή στην κεντρική και νότια Ιταλία. Τα φασόλια του έχουν ελαφρώς νεφροειδές σχήμα με τετράγωνα άκρα. Όταν μαγειρεθούν, αποκτούν αφράτη υφή και ελαφρώς καρυδιούχα ήπια γεύση.
Τα φασόλια κανελίνι ταιριάζουν τόσο με πιάτα λαχανικών όσο και με κρέας. Για παράδειγμα, στη Σικελία είναι ένα συστατικό που συμπληρώνει τα πιάτα ζυμαρικών και το κοτόπουλο, ενώ στην Αμερική είναι ένα σημαντικό υποκατάστατο του κρέατος σε φυτικές δίαιτες.
Τρόπος χρήσης:
Χρησιμοποιήστε τα για να ετοιμάσετε σούπες και κύρια πιάτα. Εξαιρετικά κατάλληλα για κρύες σαλάτες.
Τρόπος παρασκευής:
Μουλιάστε 1 κούπα φασόλια σε νερό για 12 ώρες. Πριν τα βάλετε να βράσουν, ξεπλύνετε καλά και αφήστε τους κόκκους να στραγγίξουν τελείως. Στη συνέχεια, βάλτε τα σε ένα κατάλληλο σκεύος και προσθέστε 4 κούπες νερό. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 1-1 1/2 ώρα ή μέχρι οι κόκκοι να μαλακώσουν εντελώς.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια – 1485kJ/352kcal
Λιπαρά – 2.6 g
εκ των οποίων κορεσμένα – 0.5 g
Υδατάνθρακες – 51 g
εκ των οποίων σάκχαρα – 3.8 g
Φυτικές ίνες – 17 g
Πρωτεΐνες – 23 g
Αλάτι – 0 g
Συστατικά:
Βιολογικά φασόλια κανελίνι
Προέλευση:
Ιταλία
400 γρ.