Στην παραδοσιακή κουζίνα της Δυτικής Ασίας, της Ινδίας και των μεσογειακών χωρών, τα ρεβίθια χρησιμοποιούνται κυρίως ως βάση σε κρύες σαλάτες ή για την παρασκευή σούπας και πιάτων με μαγειρεμένα λαχανικά. Το πιο διάσημο πιάτο από ρεβίθια – το χούμους, είναι ένα πιάτο που φτιάχνεται από πολτοποιημένους κόκκους και ταχίνι σουσαμιού. Στην κουζίνα της Ιταλίας, τα καλά μαγειρεμένα ρεβίθια προστίθενται σε λαχανικά τουρσί για την παρασκευή των αντιπάστι.
Τρόπος χρήσης:
Καταναλώστε τον σκέτο ή προσθέστε τοω σε σαλάτες, σάλτσες και πατέ για να βελτιώσετε την υφή τους και να αυξήσετε τη θρεπτική τους αξία. Έτοιμο γεύμα, κατάλληλο για μικρά ταξίδια, πικνίκ στο πάρκο ή πεζοπορία στα βουνά.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια – 378kJ/90kcal
Λιπαρά – 1.6 g
εκ των οποίων κορεσμένα – 0.3 g
Υδατάνθρακες – 10 g
εκ των οποίων σάκχαρα – 0 g
Πρωτεΐνες – 6.5 g
Αλάτι – 0.5 g
Αποθήκευση:
Σε δροσερό, ξηρό μέρος. Μετά το άνοιγμα, να φυλάσσεται στο ψυγείο και να καταναλωθεί μέσα σε λίγες ημέρες.
Συστατικά:
Βρασμένα ρεβίθια*, νερό, αλάτι
* συστατικά βιολογικής γεωργίας
Προέλευση:
Ιταλία
300 γρ.