Τα ράμεν είναι παραδοσιακά ιαπωνικά νουντλς σε κύβους που ξεδιπλώνονται όταν μαγειρεύονται. Παρασκευάζονται από αλεύρι φαγόπυρου με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Κατάλληλο για τους λάτρεις των ζυμαρικών με δυσανεξία στη γλουτένη – αν και εμφανισιακά μοιάζει με δημητριακό, το φαγόπυρο δεν είναι ένα είδος σιταριού, αλλά ένα φυτό με πράσινα φύλλα της οικογένειας του ραβεντίου.
Τρόπος χρήσης:
Σε 1 λίτρο βραστό νερό βάλτε 1 κύβο νουντλς ανά άτομο. Όταν αρχίσουν να ξεδιπύλώνονται, χωρίστε τα προσεκτικά με ένα πιρονι και μειώστε τη θερμοκρασία. Αφήστε τα να σιγοβράσουν για άλλα 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε και ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό. Χρησιμοποιήστε τα σε οποιαδήποτε συνταγή με νουντλς, σερβίρετε με μίσο ή φρέσκα λαχανικά για ένα υγιεινό σνακ στο στυλ της ιαπωνικής κουζίνας.
Συστατικά:
Βιολογικό αλεύρι φαγόπυρου, νερό. Παρασκευάζονται σε εργοστάσιο που επίσης επεξεργάζεται ξηρούς καρπούς και σουσάμι.
Διατροφική αξία για 1 μερίδα (70 g):
Ενέργεια – 912 kJ / 218 kcal
Λιπαρά – 1.7 г
εκ των οποίων κορεσμένα – 0.2 г
Υδατάνθρακες – 42 г
εκ των οποίων σάκχαρα – 1 г
Φυτικές ίνες – 5 г
Πρωτεΐνες – 10 г
Αλάτι – 0 г
Σύνολο μερίδων στη συσκευασία: 4
Προέλευση:
Κίνα
280 γρ.