Το αποξηραμένο τζίντζερ είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο μπαχαρικό στο βιβλίο συνταγών της ασιατικής κουζίνας και ήταν ένα από τα πρώτα ανατολίτικα μπαχαρικά που εξαπλώθηκε γρήγορα στην Ευρώπη. Η αποξηραμένη πιπερόριζα προσδίδει μια εξωτική πικάντικη γεύση σε συνταγές για σούπες, σάλτσες, κρέας και μαγειρευτά με άπαχο κρέας, ενώ μπορεί επίσης να προστεθεί σε μαρμελάδες και γλυκά. Προσθέστε το σε smoothies και shakes ή φτιάξτε ένα πικάντικο, ζεστό τσάι. Το ασυνήθιστο άρωμα και η γεύση του συμπληρώνονται μαγικά με κανέλα, γαρύφαλλο, λεμόνι και μέντα.
Τρόπος χρήσης:
Χρησιμοποιήστε το σε διάφορες σούπες και μαγειρευτά. Ετοιμάστε ένα πικάντικο τσάι. Μπορείτε να μασήσετε 3-4 κομματάκια τζίντζερ για δροσερά πρωινά.
Πρόταση από το ZoyaShop GR:
Σούπα βελουτέ από κόκκινη φακή:
Συστατικά: 200 γρ. φακές, 1 κρεμμύδι, 4 σκελίδες σκόρδο, 50 γρ. λιαστές ντομάτες, 20 γρ. αποξηραμένα κομμάτια τζίντζερ, 1 καρότο, 400 ml γάλα καρύδας, 800 ml νερό, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο καρότο, τις κόκκινες φακές, τα κομμάτια πιπερόριζας, το σκόρδο και τις λιαστές ντομάτες και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στα σοταρισμένα λαχανικά. Χτυπάμε το έτοιμο μείγμα μέχρι να γίνει ένας λείος, πηχτός πουρές.
Συστατικά:
πιπερόριζα (Zingiber officinale L.), βιολογικής παραγωγής.
60 g