Τα αποξηραμένα σύκα μπορούν να καταναλωθούν μόνα τους, να προστεθούν σε επιδόρπια και σε μούσλι. Χρησιμοποιούνται ως γέμιση σε διάφορα είδη ψωμιού, πίτσες, μπρουσκέτες, πίτες και κέικ, καθώς και στην παρασκευή ωμών καραμελών. Η γεύση και η γλυκύτητά τους προσφέρουν φινέτσα στα πιάτα λαχανικών και κρέατος. Τα αποξηραμένα σύκα είναι απαραίτητο μέρος της γεμιστής κολοκύθας με αποξηραμένα φρούτα. Καβουρδισμένα και αλεσμένα χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο του καφέ, συνήθως σε συνδυασμό με καβουρδισμένο κριθάρι, σίκαλη και κιχώριο.
Τρόπος χρήσης:
μπορεί να συνδυαστεί με δημητριακά, φρέσκα φρούτα και μπαχαρικά με το αγαπημένο σας πρωινό. Να προσδώσει αυθεντικότητα και γλυκιά γεύση σε πράσινες σαλάτες. Χρησιμοποιήστε τα σε φαγητά καρυκευμένα με κανέλα, τζίντζερ, κάρδαμο, μοσχοκάρυδο.
Πρόταση από το ZoyaShop GR:
Γλυκό φαγόπυρο
100 γρ. βλαστημένο φαγόπυρο, 100 γρ. κινόα, 50 γρ. τσία, 4 κ.σ. λάδι καρύδας, 2 κ.σ. αγαύη, 2 κ.γ. μάκα, 200 ml ρόφημα αμυγδάλου, 50 γρ. αποξηραμένα κεράσια, 50 γρ. γκότζι μπέρι, 100 γρ. σύκα (μουλιασμένα και ψιλοκομμένα). Διαλύστε τη μάκα στο ρόφημα αμυγδάλου και προσθέστε την τσία. Ανακατέψτε τα υπόλοιπα συστατικά ξεχωριστά. Μετά από 10 λεπτά, συνδυάστε τα μείγματα και ανακατέψτε.
Συστατικά:
αποξηραμένοι καρποί σύκου.
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενέργεια - 1042kJ / 249kcal
Λιπαρά - 0,93 g
εκ των οποίων κορεσμένα - 0,14 g
Υδατάνθρακες - 63,87 g
εκ των οποίων σάκχαρα - 47,92 g
Φυτικές ίνες - 9,80 g
Πρωτεΐνες - 3,30 g Αλάτι - 0,025 g
150 γρ.