Ο αμάραντος καλλιεργήθηκε πριν από 8.000 χρόνια στην Κεντρική και Νότια Αμερική. Αυτό το φυτό ήταν τόσο σημαντικό για τους ιθαγενείς του Μεξικού που συμμετείχε στις θρησκευτικές τελετές του λαού και στη συνέχεια απαγορεύτηκε από τους Ισπανούς να καλλιεργείται και να τρώγεται. Το όνομά του προέρχεται από το ελληνικό amaranthus, δηλαδή αυτός που δεν μαραίνεται ή δεν ξεθωριάζει. Πολύ ταιριαστό όνομα, δεδομένης της εναλλασσόμενης ευλάβειας και απέχθειας με την οποία αντιμετωπίζεται αυτό το ταπεινό φυτό. Σήμερα, χρησιμοποιείται για την παρασκευή ζυμαρικών, ποπ κορν και ψωμιού. Συνδυάζεται υπέροχα με λαχανικά και μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει το ρύζι σε διάφορες συνταγές.
Οδηγίες χρήσης του Αμάρανθου - ΒΙΟ - χύμα:
Δεν απαιτείται μούλιασμα του αμάρανθου. Ξεπλένετε καλά και τον βράζετε σε αναλογία 1:2,5 για 20-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίζετε και προσθέτετε στην αγαπημένη σας συνταγή. Μετά από μούλιασμα για 10-12 ώρες, ο αμάρανθος μπορεί να καταναλωθεί ωμός - για παράδειγμα ως προσθήκη σε ένα πρωινό πρωινό.
Συστατικά:
Αμάρανθος βιολογικής καλλιέργειας
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 g:
Ενεργειακή αξία - 1476 kJ/ 353 kcal
Λιπαρά - 7,1 g
εκ των οποίων κορεσμένα - 2,1 g
Υδατάνθρακες - 71,0 g
εκ των οποίων σάκχαρα - 0,5
gΠρωτεΐνες - 15,5 g
Αλάτι - 0,05 g
Για ποσότητες άνω των 50 κιλών από τα υψηλής ποιότητας χύμα βιολογικά και φυσικά τρόφιμα, βότανα και άλλα προϊόντα μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα χονδρικής στο orders@zoyashop.gr