Το αλεύρι από κονδύλους Αγκινάρας της Ιερουσαλήμ ή τοπιναμπούρ έχει γλυκιά γεύση λόγω των υψηλών επιπέδων ινουλίνης (έως και 70%) που περιέχει. Η ινουλίνη συμβάλλει στην αποκατάσταση της εντερικής μικροχλωρίδας και έχει ευεργετική επίδραση στη λειτουργία του γαστρεντερικού σωλήνα. Οι ολιγοσακχαρίτες στη σύνθεση της αγκινάρα; της Ιερουσαλήμ ομαλοποιούν τον μεταβολισμό των υδατανθράκων και των λιπιδίων και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Βίγκαν προϊόν.
Τρόπος χρήσης:
1 κ.σ. την ημέρα σε σαλάτες, σάλτσες, σούπες, σμούθι, σε γλυκά και αλμυρά αρτοσκευάσματα ή ως πρόσθετο σε τρόφιμα. Σε συνταγές ψωμιού μπορείτε να αντικαταστήσετε το μισό αλεύρι με αλεύρι από αγκινάρα της Ιερουσαλήμ. Ταιριάζει με άλευρα σίτου και σίκαλης.
Συστατικά:
αποξηραμένοι κόνδυλοι αγκινάρας Ιερουσαλήμ (Helianthus tuberosus L.) σε σκόνη.
Διατροφική αξία ανά 100g:
Ενέργεια - 1368kJ / 323kcal
Λιπαρά - 0.3 g
εκ των οποίων κορεσμένα - 0.3 g
Υδατάνθρακες - 67.5 g
εκ των οποίων σάκχαρα - 63.8 g
Φυτικές ίνες - 11.7 g
Πρωτεΐνες - 6.9 g
Αλάτι - 0 g
250 γρ.