Μπορείτε να κατεβάσετε το Πιστοποιητικό Βιολογικών Προϊόντων ΕΔΩ (απαιτείται Adobe PDF Reader).Το αλεύρι από φαγόπυρο είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε μεγάλη ποικιλία αρτοσκευασμάτων. Έχει μια χαρακτηριστική πλούσια και γήινη γεύση, δεν περιέχει γλουτένη και συνδυάζεται ιδιαίτερα καλά με το αλεύρι από καστανό ρύζι σε διάφορες συνταγές.
Τρόπος χρήσης:
Χρησιμοποιήστε το για να φτιάξετε κράκερς, ζυμαρικά, χυλούς. Το αλεύρι φαγόπυρου μπορεί να αντικαταστήσει περίπου το 50% του αλεύρου σίτου σε συνταγές ψωμιού και να δώσει πλούσια, πληθωρική γεύση και ελαφρώς πιο σκούρο χρώμα.
Συστατικά:
Αλεύρι φαγόπυρου από βιολογική καλλιέργεια.
400 γρ.
Συνταγή από το ZoyaShop GR
Μπισκότα με Αλεύρι Φαγόπυρου
Θα χρειαστείτε:
1 φλυτζάνι αλεύρι φαγόπυρου
1/2 κ. γ. μαγειρική σόδα
2 κ.σ. λάδι καρύδας
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη καρύδας
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
1/4 φλιτζανιού νερό
μια πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων
Αναμείξτε το λάδι καρύδας, τη ζάχαρη καρύδας και τη βανίλια. Ανακατέψτε χωριστά όλα τα ξηρά συστατικά και προσθέστε τα στο αρχικό μείγμα. Αρχίστε να ρίχνετε σταδιακά το νερό μέχρι να αποκτήσετε ζυμωτή υφή. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο. Μόλις σφίξει, ανοίξτε τη ζύμη και κόψτε την σε ορθογώνια κομμάτια. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.