Με τη μορφή λείας, άοσμης λευκής σκόνης με ουδέτερη γεύση, το αλεύρι ή άμυλο πατάτας χρησιμοποιείται ως μαγειρικό άμυλο και πυκνωτικό. Δημιουργεί λεία, μη ζελατινώδη σάλτσα και προσθέτει ελαφρότητα και «αέρινη» υφή στα αρτοσκευάσματα. Συμπληρώνει τη διατροφή χωρίς γλουτένη. Κατάλληλο για χορτοφάγους και ακραιφνής χορτοφάγους.
Παράγεται χωρίς:
ξηρούς καρπούς, γάλα, καζεΐνη, αυγά, γλουτένη, σόγια.
Τρόπος χρήσης:
Αντικαθιστά μερικώς ή πλήρως τα άλευρα σε συνταγές χωρίς γλουτένη. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή ζύμης για ελαστικές και λεπτές κρέπες. Στα αρτοσκευάσματα διατηρεί τη φυσική υγρασία και δίνει τραγανότητα στα τηγανητά τρόφιμα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το άμυλο πατάτας για πανάρισμα, τα τρόφιμα θα αποκτήσουν μια τραγανή επικάλυψη με χρυσαφένιο χρώμα. Είναι κατάλληλο για να φτιάξετε μια μάσκα προσώπου στο σπίτι.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια - 1400kJ / 335kcal
Λιπαρά - 0 g
εκ των οποίων κορεσμένα - 0 g ;
Υδατάνθρακες - 82 g
εκ των οποίων σάκχαρα - 0 g
Φυτικές ίνες - < 0.1 g
Πρωτεΐνες - 0.1 g
Αλάτι - < 0.01 g
Συστατικά:
πατάτες από βιολογική παραγωγή
150 γρ.