Το αλεύρι καρυδιού λαμβάνεται μετά από μηχανική συμπίεση απολιπασμένων καρπών καρυδιού. Προσδίδει τη χαρακτηριστική γεύση και το άρωμα καρυδιού σε αλμυρά και γλυκά φαγητά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κύριο συστατικό σε επιστρώσεις για τούρτες, κρέμες και μπάρες.
Πώς χρησιμοποιείται το βιολογικό αλεύρι καρυδιού:
Προσθέστε το σε τούρτες, σμούθι, μπισκότα, μάφινς, ψωμί ή κράκερς. Ως υποκατάστατο της φρυγανιάς ή σε φύλλα πίτας. Προσθέστε στη μαρινάδα λαχανικών για να αποκτήσουν τραγανή κρούστα μετά το ψήσιμο.
Συστατικά:
Μερικώς αποβουτυρωμένα, αλεσμένα καρύδια*
* Από βιολογική γεωργία
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενέργεια 1700kJ / 400kcal
Λιπαρά 16.0g
εκ των οποίων κορεσμένα 10 g
Υδατάνθρακες 13.0g
εκ των οποίων σάκχαρα 7.0 g
Πρωτεΐνες 44.0 g
Αλάτι < 0,1 g
200 γρ.