Το αλάτι μπαμπού είναι θαλασσινό αλάτι που καίγεται σε σωλήνες μπαμπού. Παραδοσιακά, οι Κορεάτες βουδιστές μοναχοί επεξεργάζονταν το θαλασσινό αλάτι, το χρησιμοποιούσαν τελετουργικά ως φαρμακευτικό αλάτι και αλάτιζαν τα τρόφιμά τους με αυτό. Στην Κορέα μέχρι σήμερα, το αλάτι καίγεται σε σωλήνες μπαμπού 1 έως 9 φορές και έχει διαδοθεί ως σπεσιαλιτέ σε όλο τον κόσμο.
Χαρακτηριστικό του καμένου αλατιού είναι η περιεκτικότητά του σε ανόργανα άλατα, η οποία αυξάνεται ανάλογα με τις διεργασίες καύσης. Είναι επίσης βάση (εξουδετερώνει τα οξέα). Ανάλογα με τη συγκέντρωση, το ph κυμαίνεται μεταξύ 7 και 12. Ως εκ τούτου, πιστεύεται ότι μπορεί να εναρμονίσει έναν οργανισμό με υπερφόρτωση οξέων.
Η περίπλοκη διαδικασία επεξεργασίας πραγματοποιείται με παραδοσιακό τρόπο χωρίς τη χρήση τεχνικών μαζικής παραγωγής. Έτσι επιτυγχάνεται ένα σπάνιο και πολύτιμο προϊόν. Το θαλασσινό αλάτι μπαμπού καίγεται σε μπαμπού μία φορά στους 1000-1500°C. Κατά τη διαδικασία αυτή το αλάτι γίνεται βάση και έχει ph 7-8. 100% φυσικό επιτραπέζιο αλάτι. Το αλάτι μπαμπού έχει πολύ αλμυρή γεύση, είναι λεπτό σαν ζάχαρη άχνη και ευχάριστο στην αφή. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για το αλάτισμα ωμών λαχανικών. Το αλάτι μπαμπού μετατρέπει συγκεκριμένα κορεατικά πιάτα με ρύζι ή κεχρί σε μια ιδιαίτερη γευστική εμπειρία.
• Χαρακτηριστικά: υψηλή περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα, πολύ ψιλό
• Γεύση: πολύ αλμυρή
• Φαγητά:κατάλληλο για ωμά ή μαγειρεμένα λαχανικά
Συστατικά:
NaCl 99,4%, θειικά 0,36%, χλωριούχα 60,4%, νάτριο 39%, ασβέστιο 0,069%, μαγνήσιο 0,13%, κάλιο 0,1%.
60 γρ.