Ακατέργαστοι κόκκοι κακάο, βιολογική καλλιέργεια. Προέλευση: Περού
Το λατινικό όνομα του κακαόδεντρου Theobroma cacao μεταφράζεται ως «τροφή των θεών». Ο καρπός του είναι ο κόκκος κακάο, ο οποίος στην αρχαιότητα χρησιμοποιούνταν από τους Αζτέκους ως νόμισμα ανταλλαγής. Από τη συμπίεση των κόκκων κακάο παρασκευάζονται το βούτυρο κακάο, η πάστα κακάο και η σκόνη κακάο. Σήμερα, το κακάο είναι πλέον γνωστό ως συστατικό της σοκολάτας.
Τρόπος χρήσης των ακατέργαστων κόκκων κακάο:
Προσθέστε 5-10 κόκκους σε smoothies, δημητριακά πρωινού και ωμά επιδόρπια ή καταναλώστε τους σκέτους. Συνδυάστε τους με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς για να απαλύνετε τη χαρακτηριστική πικράδα τους.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
Ενέργεια - 1707kJ/408kcal
Λιπαρά - 24.5 g
εκ των οποίων κορεσμένα - 14.4 g
Υδατάνθρακες - 10.8 g
εκ των οποίων σάκχαρα - 8.7 g
Πρωτεΐνες - 19.8 g
Αλάτι - 0 g
Για ποσότητες άνω των 50 κιλών από τα υψηλής ποιότητας χύμα βιολογικά και φυσικά τρόφιμα, βότανα και άλλα προϊόντα μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα χονδρικής στο orders@zoyashop.gr