Αιθέριο έλαιο Κυπαρισσιού (Cupressus sempervirens) λαμβάνεται με απόσταξη με ατμό φύλλων και κλαδιών. 100% καθαρό και χημειοτυπικό, δηλαδή έχει συγκεκριμένη σύνθεση και είναι 100% φυσικής προέλευσης. Δεν αναμιγνύεται με άλλα έλαια, γεγονός που εγγυάται τις ιδιότητές του. Το αιθέριο έλαιο κυπαρισσιού περιέχει τους χημειοτύπους: α-πινένιο, δ3-καρένιο. Το χρώμα του είναι κίτρινο, με κωνοφόρο, φρέσκια, τερπενική γεύση, ιδιότητες που ευνοούν τη γεύση του φαγητού.
Το κυπαρίσσι έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στις καλλιέργειες ως μέτρο προστασίας από τον άνεμο και οι κώνοι του έχουν χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή βοτανοθεραπεία για ενοχλήσεις στη μύτη και το λαιμό, σε παρασκευάσματα όπως αλοιφές, αποσμητικά κ.λπ.
Το Cupressus sempervirens, το μεσογειακό κυπαρίσσι (γνωστό και ως ιταλικό κυπαρίσσι, κυπαρίσσι της Τοσκάνης, περσικό κυπαρίσσι ή πεύκο μολυβιού), είναι ένα είδος κυπαρισσιού που προέρχεται από την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Είναι ένα αειθαλές κωνοφόρο δέντρο μεσαίου μεγέθους, ύψους έως 35 μ. με κωνική κόμη με μεταβλητά κλαδιά. Είναι πολύ μακρόβιο, ορισμένα δέντρα να φτάνουν ηλικία άνω των 1.000 ετών. Το όνομα αυτού του τύπου κυπαρισσιού, «sempervirens» προέρχεται από τα λατινικά, που σημαίνει «πάντα πράσινο».
Οδηγίες χρήσης για το Αιθέριο έλαιο Κυπαρίσσι σε πόσιμη μορφή:
Πάντα να διαλύετε 1-2 σταγόνες σε 250 g τροφής (χυμό, τσάι, σαλάτα κ.λπ.). Το πολύ 3 φορές την ημέρα. Το αιθέριο έλαιο κυπαρισσιού δίνει μια νότα πολύ συγκεκριμένης και ιδιαίτερης φρεσκάδας σε φαγητά που καταναλώνονται ωμά, όπως σαλάτες, χυμούς, λαχανικά κ.λπ.. Παρέχει μια πολύ χαρακτηριστική και ιδιαίτερη γεύση. Μια εύκολη και φρέσκια συνταγή σαλάτας είναι να συνδυάσετε αβοκάντο, μαρούλι, παντζάρι, ραπανάκια και θρυμματισμένα φιστίκια, με λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο κυπαρισσιού, χυμό μισού λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
Συστατικά:
Cypress essential oil (Cupressus sempervirens) leaf and stem oil.
Μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη ημερήσια δόση. Φυλάσσετε σε δροσερό, ξηρό μέρος μακριά από το φως. Κρατήστε μακριά από παιδιά.
15 ml