Το άμυλο καλαμποκιού χρησιμοποιείται ως εναλλακτική λύση για το σιτάρι σε συνταγές χωρίς γλουτένη. Ουδέτερο στη γεύση, το άμυλο καλαμποκιού είναι κατάλληλο
o για χρήση σε πολλές συνταγές.
Τρόπος χρήσης:
Χρησιμοποιήστε ως παχυντή για σούπες, σάλτσες και κρέμες ή προσθέστε σε συνταγές χωρίς γλουτένη για να δώσετε μια λεπτότερη υφή. Διαλύεται σε κρύο νερό ή γάλα και προσθέτετε σταδιακά στο θερμό υγρό, ανακατεύετε καλά και αφήνετε να βράσει για λίγο. Κατάλληλο για τη δημιουργία πουτίγκας. Μπορεί να αντικαταστήσει μερικά από το αλεύρι στο μπισκότο.
Διατροφικές τιμές ανά 100 g Άμυλο Καλαμποκιού:
Ενεργειακή αξία - 1484kJ / 354kcal
Λίπος - 0,1 g,
από τα οποία κορεσμένα - 0,1 g
Υδατάνθρακες - 87 g,
από τα οποία σάκχαρα - 0 g
Πρωτεΐνη - 0,5 g
Άλας - 0,02 g
Συστατικά:
άμυλο αραβοσίτου.
150 γρ