Ο άνηθος έχει χαρακτηριστικό άρωμα και γεύση. Συνοδεύει φαγητά, σαλάτες, μαρινάδες, σούπες, λευκές και σάλτσες μαγιονέζας. Ο άνηθος είναι ιδανικός για προσθήκη αρώματος σε τζατζίκι, σούπες, πράσινες σαλάτες, τυρί κότατζ, τυριά, ψάρια. Η γεύση του συμπληρώνει πιάτα λαχανικών με πατάτες, αρακά, φασολάκια και μανιτάρια. Συνδυάζεται πολύ καλά με διάφορα καρυκεύματα, όπως χυμό λεμονιού, κρεμμύδι, σκόρδο, πιπέρι, δάφνη, μπαχάρι και μοσχοκάρυδο. Μπορούν επίσης να παρασκευαστούν αρωματικά αφεψήματα.
Ο άνηθος είναι ένα από τα διαδεδομένα μπαχαρικά στα δικά μας γεωγραφικά πλάτη και χρησιμοποιείται για τις μαγειρικές και φαρμακευτικές του ιδιότητες εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Τρόπος χρήσης:
Χρησιμοποιήστε το για να αρωματίσετε σούπες, κύρια πιάτα, σαλάτες και σάλτσες. Προσθέστε το μετά το τέλος του μαγειρέματος ή λίγο πριν το σερβίρισμα για να διατηρήσετε τη γεύση του μπαχαρικού.
Συστατικά:
Αποξηραμένες κορυφές άνηθου ((Anethum graveolens), βιολογικής καλλιέργειας.
30 γρ.