Άγριο ρύζι, βιολογική γεωργία.
Βιολογικό άγριο ρύζι – φυσικά διεγερμένο στα καθαρά νερά του Καναδά. Αξιοποιεί στο έπακρο το άγριο περιβάλλον κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου στην οποία αναπτύσσεται. Το χαρακτηριστικό σκούρο χρώμα και το δελεαστικό άρωμα του το καθιστούν μια πραγματική λιχουδιά, κατάλληλη για ένα ευρύ φάσμα πιάτων – από σούπες και σαλάτες μέχρι ριζότο και επιδόρπια όπως πουτίγκες. Συγκομίζεται ακριβώς την κατάλληλη στιγμή, όταν οι κόκκοι έχουν το καλύτερο σχήμα και το πλήρες θρεπτικό τους προφίλ, αυτό το ρύζι διογκώνεται 4 φορές όταν μαγειρεύεται και υπερβαίνει πολλές φορές την περιεκτικότητα σε βιταμίνες και πρωτεΐνες του «ξαδέρφου» του - του συνηθισμένου λευκού ρυζιού.
Τρόπος χρήσης:
Ξεπλύνετε το με κρύο νερό και βράστε το με νερό 1:6 και 1 κ.γ. αλάτι. Το ρύζι θα είναι έτοιμο σε περίπου 45 λεπτά. Κατά το ψήσιμο, μειώστε την αναλογία ρυζιού προς νερό (ή ζωμό) σε 1:2. Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμο όταν είναι μαλακό αλλά ακόμα υγρό - στις περισσότερες περιπτώσεις μετά από περίπου 30 λεπτά. Για να διατηρήσετε τους κόκκους ολόκληρους και όχι κολλημένους, είναι καλό να στραγγίζετε το ρύζι μετά το μαγείρεμα. Όταν μαγειρεύεται, το ρύζι αυξάνει τον όγκο του περίπου τρεις φορές.
Για ποσότητες άνω των 50 κιλών από τα υψηλής ποιότητας χύμα βιολογικά και φυσικά τρόφιμα, βότανα και άλλα προϊόντα μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα χονδρικής στο orders@zoyashop.gr