Το Matcha είναι ένας τύπος πράσινου τσαγιού που προέρχεται από το φυτό Camellia Sinensis. Τα φύλλα του τεϊόδεντρου συλλέγονται με το χέρι σε μια συγκεκριμένη εποχή του έτους και στη συνέχεια αλέθονται σε μια λεπτή πράσινη σκόνη. Το πράσινο τσάι έχει ήπια, ελαφρώς γλυκιά γεύση και βαθύ πράσινο χρώμα. Το άρωμα θυμίζει πράσινο γρασίδι μετά από καλοκαιρινή βροχή. Κάθε γουλιά είναι γεμάτη με παράδοση αιώνων, ηρεμία και αγνότητα. Το ιαπωνικό πράσινο τσάι έχει αναζωογονητική δράση, διεγείρει το μεταβολισμό και βελτιώνει τη μνήμη και τη συγκέντρωση. Κατάλληλη προσθήκη σε διάφορα φαγητά και επιδόρπια.
Οδηγίες χρήσης του Matcha σε σκόνη - Bio:
Για να φτιάξετε τσάι, προσθέστε 60-70 ml ζεστό αλλά όχι βραστό νερό (περίπου 70°C) σε 1/4 κουταλάκι του γλυκού (1 γρ.) σκόνη matcha και ανακατέψτε καλά.
Για πιο κρεμώδη υφή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα παραδοσιακό πινέλο τσαγιού από μπαμπού ή μια συσκευή αφρισμού. Η σκόνη Matcha μπορεί να αναμιχθεί με άλλα τσάγια, smoothies, shakes και ροφήματα. Είναι κατάλληλο για την παρασκευή διαφόρων επιδόρπιων και σαλτσών.
Συστατικά:
πράσινο τσάι matcha σε σκόνη , βιολογικής προέλευσης.
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενέργεια- 1336kJ/319kcal
Λιπαρά - 5.0 g
εκ των οποίων κορεσμένα - 1.0 g
Υδατάνθρακες - 27.2 g
εκ των οποίων σάκχαρα - 3.2 g
Πρωτεΐνες - 26.3 g
Αλάτι - 0.04 g
Καφεΐνη - 1.2 g
500 γρ.