Ζάχαρη σφενδάμου με τη χαρακτηριστική και αυθεντική γεύση του σιροπιού σφενδάμου, αλλά σε κοκκώδη μορφή. Παρασκευάζεται από τον χυμό των ζαχαρόσφενδαμων που φυτρώνουν στον νότιο Καναδά και τις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες. Η γεύση της ζάχαρης σφενδάμου θυμίζει καραμέλα και γλυκόριζα. Είναι περίπου δύο φορές πιο γλυκιά από την παραδοσιακή λευκή ζάχαρη και μπορεί να την αντικαταστήσει πλήρως. Το 90% της σύνθεσής της είναι σακχαρόζη.
Είναι κατάλληλη για τη γλύκανση τροφίμων, επιδορπίων και διαφόρων ροφημάτων. Στην αμερικανική κουζίνα χρησιμοποιείται στην παρασκευή ψητών φασολιών και πατατών και στην παρασκευή του παραδοσιακού Sunday Boston Beans. Στις σάλτσες μπάρμπεκιου αντικαθιστά συχνά τη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο.
Η ζάχαρη σφενδάμου λαμβάνεται τους ανοιξιάτικους μήνες με διάτρηση του φλοιού του σφενδάμου. Ο πολύτιμος χυμός αρχίζει να ξεχειλίζει μέσα από τις μικροσκοπικές τρύπες. Από αυτόν παρασκευάζεται το περίφημο σιρόπι σφενδάμου. Και από το σιρόπι σφενδάμου σχηματίζονται οι κρύσταλλοι ζάχαρης μέσω πολύπλοκης εξάτμισης.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ένα δέντρο παρέχει έως και 2-3 κιλά ζάχαρης ετησίως.
Τρόπος χρήσης:
Χρησιμοποιήστε την για να γλυκάνετε τον καφέ, το τσάι και τα ροφήματά σας. Σε δημητριακά και μούσλι. Σε γλυκά αρτοσκευάσματα, μπισκότα, κέικ, ψωμιά. Για τούρτες, κρέμες και επιδόρπια με φλαμπέ.
Συστατικά:
ζάχαρη σφενδάμου
Διατροφική αξία ανά 100 g:
Ενέργεια - 1481kJ / 354kcal
Λιπαρά - 0.2g
εκ των οποίων κορεσμένα - <0.2g
Υδατάνθρακες - 90.9g
εκ των οποίων σάκχαρα - 90.9g
Πρωτεΐνες - 0.1g
Αλάτι - <0.03g
100 g